Over Annet Burggraaf

 
 

Al zolang ik mij kan herinneren is mijn verlangen: mensen ondersteunen en versterken in hun identiteit, hun levenssituatie en -doelen vanuit het perspectief van de genade en liefde van Jezus Christus.

 
 
 
Beeldje helpen


 
 
 
 

Met professionele ‘werktuigen’ op zak en ervaring bij het Leger des Heils, waar ik werkte als woonbegeleidster en bij het Algemeen Maatschappelijk Werk, zocht ik naar een vorm van hulpverlening die ik het beste zou kunnen bieden. 

Gaandeweg groeide bij mij de visie dat ik mijn professionaliteit en ervaring kan gebruiken, maar ‘in het Licht zien wij het licht’ (Psalm 36:10): met Gods licht kan het probleem in het licht worden gebracht. God kan werken IN de hulpvrager en genade en genezing geven. Hij is de echte Heelmeester en ik heb Hem nodig in mijn pastorale praktijk. Om die reden heb ik in 2006-2007 de pastorale studie Zegenend Helpen gevolgd, welke ik nu een plaats geef in mijn praktijk. Ook volg ik regelmatig cursussen en workshops over verschillende methodieken, waaronder de contextuele methode 'Een taal erbij', 'Mentaliseren als focus', 'Refocussen' en 'Professional in contact met narcisme en psychopathie'.


 
 
 
 
 
 
 
 

Verder heb ik een sprekerstraining gevolgd bij St. Agape met het doel om ook d.m.v. cursussen en toespraken mensen psychosociale en pastorale handreikingen te geven.

Regelmatig word ik voor een spreekbeurt gevraagd in het land. Een aantal jaren heb ik samen met mijn man een huwelijksvoorbereidingscursus gegeven. Daarnaast zijn wij 5 jaar lang nauw betrokken geweest bij de opzet en leiding van een pastoraal herstelprogramma. Vanaf 2014 bieden wij het zelf ontwikkelde kortdurende herstelprogramma Gelukkig Leven! aan in heel Nederland.


 
 
 
 
Annet met GL boekjes
 

Een aantal jaren waren mijn werkzaamheden gericht op evangelisatie- en geloofsopbouw. Later werkte ik verschillende jaren bij een asielzoekerscentrum.

Mijn verlangen groeide om mensen directer te helpen in hun probleemsituaties t.a.v. hun persoonlijke- en geloofsleven. Ik volgde diverse pastorale cursussen, waaronder Psycho Pastorale hulpverlening (PPH) van 1997-1999 en nam deel aan de pastorale zorggroep in een christelijke gemeente. Dat gaf mij veel voldoening en mijn verlangen om mij meer te bekwamen in de hulpverlening groeide. Dit deed mij besluiten om in 2002 de Propedeuse Toegepaste Psychologie te volgen en daarna de studie Maatschappelijk Werk aan de Christelijke Hogeschool in Ede. Deze heb ik in 2006 afgerond en ik ontving mijn bachelor Social Work.