Over Annet Burggraaf

 

De transformatie van een rups naar een vlinder symboliseert nieuw leven. 

Ons einde is voor God een nieuw begin.

Ik maak alles nieuw. Ik ben het Begin en het Einde. Wie dorst heeft, mag vrij uit Mijn bron drinken. Ik geef levend water. (Openb. 21:5 en 6)

Dit zegt Jezus Christus tegen ons. Hij kan ons leven vernieuwen en tot bloei brengen. Tot eer en glorie van Zijn hemelse Vader.

Ieder die tot deze bestemming wil komen, maar daar barrières in ondervindt, wil ik graag ondersteunen met mijn professionele en pastorale kennis en ervaring.

 

 

 
 
IMG_0113.JPG
 
 

Mijn ontwikkeling tot psychosociale- en pastorale hulpverlener

Een aantal jaren waren mijn werkzaamheden gericht op evangelisatie- en geloofsopbouw. Later werkte ik verschillende jaren bij het vluchtelingenwerk.

Mijn verlangen groeide om mensen directer te helpen in hun probleemsituaties t.a.v. hun persoonlijke- en geloofsleven. Ik volgde diverse pastorale cursussen, waaronder Psycho Pastorale hulpverlening (PPH) en nam deel aan de pastorale werkgroepen in christelijke gemeenten. Dat gaf mij veel voldoening en mijn wens om mij meer te bekwamen in de hulpverlening groeide. Dit deed mij besluiten om in 2002 de Propedeuse Toegepaste Psychologie te volgen en daarna de studie Maatschappelijk Werk aan de Christelijke Hogeschool in Ede. Deze heb ik in 2006 afgerond en ik ontving mijn bachelor Social Work.


 
 
Nieuw Begin Vliner
 
 

Met professionele ‘werktuigen’ op zak en ervaring bij verschillende hulpverleningsinstanties, zocht ik naar een werkvorm die het beste bij mij paste. Dat had o.a. tot resultaat dat ik een eigen praktijk begon in samenwerking met anderen.

Intussen groeide bij mij ook de visie dat ik mijn professionaliteit en ervaring kan gebruiken, maar ‘in het Licht zien wij het licht’ (Psalm 36:10): door moeiten en problemen open te leggen voor Jezus Christus, de Barmhartige, kan Hij openbaren wat er werkelijk speelt. God kan werken IN de hulpvrager en genade en genezing geven. Hij is de echte Heelmeester en ik heb Hem nodig in mijn pastorale praktijk. Om die reden heb ik in 2006-2007 de pastorale studie Zegenend Helpen gevolgd, welke ik nu een plaats geef in mijn praktijk. Regelmatig blijf ik cursussen en workshops volgen over verschillende methodieken, waaronder de contextuele methode 'Een taal erbij', 'Mentaliseren als focus' en 'Professional in contact met narcisme en psychopathie'.


 
 
Annet Burggraaf
 
 

Verder heb ik een sprekerstraining gevolgd bij St. Agape met het doel om ook d.m.v. cursussen en toespraken mensen psychosociale en pastorale handreikingen te geven. Regelmatig word ik voor een spreekbeurt gevraagd in het land.

Daarnaast heb ik samen met mijn man verschillende cursussen ontwikkeld en geleid op het gebied van huwelijksvoorbereiding, geestelijke groei en persoonlijk- en geestelijk herstel. 

Vanaf 2014 bieden wij het zelf ontwikkelde pastorale herstelprogramma Gelukkig Leven!  aan om in groepsverband te gebruiken (info: gelukkiglevennederland.nl). Dit programma pas ik ook toe op verzoek als leidraad in een persoonlijk begeleidingstraject.


 
 
AB 2017-05-07BP__0005.jpg